Sunday, September 7, 2014

Legakan Emosi Dengan Menulis.

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim....

Tulis blog memang menstabilkan emosi...buat suri rumah yang tak buat "pe-pe di rumah tu". "Asyik goyang kaki dan tangan, ke hulur ke hilir menyiapkan kerja rumah yang tak pernah habis tu". Bolehlah cuba buat nota masakan, kemahiran di blog. 

Suri rumah, bosan berada di rumah, tanpa kawan nak berbual, sedangkan wanita ni memang suka pot pet pot pet 24 jam. Bolehla tulis pot pet pot pet kat blog. Walaupun tak bercakap, tapi bolehla anggap menulis tu macam bercakap. Rasa kosong je kepala apabila dah menulis.

Tapi tulis la perkara yang positif je, sebarkan yang baik-baik je. Resepi, kemahiran mengemas, tips menjahit, mengait ke, apa-apa la. Lepas dah tulis mesti lega. Kalau tengah tensen pun, jangan la tulis melepaskan bom atom di blog. nanti pening pula saya membacanya. Tulis cara penyelesaiannya. Memang susah nak jadi positif sepanjang masa. tapi kita boleh cuba kawal diri kita. Ok. 

Tensen juga, berada di rumah, tunggu gaji suami, telan air liur, apabila duit tak cukup mana pun, belanja anak je dah habis. Memang la susah nak carik duit, sekurang-kurangnya berusaha daripada nangis -nangis tu, asyik tensen kata susah je. 

Surirumah ni sudah terbiasa, penat-penat buat kerja rumah, dah biasa bangun tengah malam buta. Tak pe la kita tambah keja, cari rezeki halal nak bantu suami. Tak banyak dapat sikit pun bolehla. kurang-kurang merasa gak pegang duit sendiri walaupun duk rumah je.

Cikgu sains  saya pernah berkata maksud sebenar tiada kerja adalah apabila seseorang itu berusaha menolak dinding sekuat tenaga namun tiada sesaran atau pergerakan yang terhasil. . Kerja= Daya x sesaran, misalnya daya yang dikenakan 10 N, namun tiada sesaran yang berlaku. Maka Kerja= 0. He2....


Mula bekerja di rumah sebagai Pengurus Online Akademi. Sangat mudah dan senang kerana hanya atas talian.

Bagi kalian yang mahu mula bekerja hanya dari rumah, boleh mendaftar sebagai pengurus online ABDR

* Hanya daftar dengan yuran RM 300 - sekali bayar untuk yuran pendaftaran pengurus online akademi

* Dapat Bonus 5 ebook (ebook belajar asas blog - ebook rujukan utama membina blog, ebook super wahm supermom perkongsian kisah sebenar wahm yang mula bekerja dari rumah, ebook panduan mula bisnes butik - panduan untuk membuka butik, dan ebook 101 idea home based bisnes cari idea untuk memulakan bisnes secara online dan panduan sebelum memulakan dan ebook gaya bisnes siti khadijah yg akan terbit pada 30hb).

* Bonus 2 tahun beriklan di soho directory

* Dapat belajar membina blog dalam kelas blog bisnes. Belajar hasilkan blog rakan niaga

* Blog tersebut boleh digunakan untuk produk sendiri juga.
Setelah mendaftar dan menghasilkan blog, kalian akan dibimbing bagaimana untuk mula mempromosi produk akademi - iaitu produk digital ebook, pakej sewaan iklan, dan kelas online/ bengkel anjuran akademi bekerja dirumah. Mula belajar promosi produk ini melalui blog dan facebook. Komisen akan dibayar secara terus kepada kalian, melalui pendaftaran pelajar ke kelas online/bengkel, atau belian ebook atau tempahan iklan.

Ini bukan omongan kosong, kerana pasukan pengurus online akademi sudah beroleh hasil seperti ini. Tapi ada syarat utama,
1) ikut apa yang telah diajar,
2) mula praktik,
3) mula promosi, dan
4) yang lebih penting berserah pada Allah swt atas semua daya usaha yang telah dilakukan.

Jika sudah sedia, boleh hubungi saya untuk bermula: 


pm di FB rasmi saya: dalilayusof