Sunday, June 8, 2014

Ulasan Kelas Asas Blog Dan Penulisan

Teks: Dalila yusof
Bismillahirahmanirahim

Ulasan kelas asas blog dan penulisan


Menulis dan membina bog berpengaruh. Pembaca kemudian jadi pelanggan. Ini contoh ulasan dari puan Noraini Dollah. Menyatakan dia mula menuis dan berkongsi di blog, kemudian baru dia sedar kebanyakan ibu-ibu yang membaca tips atau panduan membaca untuk anak-anak kemudian membeli set bacaan yang dijual.
"Saya berasa begitu tertarik dengan konsep ini lantas terus berdaftar kursus asas blog dan penulisan dengan beliau. Saya diwajibkan melengkapkan 44 entri sebagai tugasan utama tetapi selepas beberapa entri saya hilang fokus dan blog ini terbiar.

Tetapi apa yang mengejutkan saya apabila saya dihubungi ramai ibubapa yang menemukan blog saya dan ingin membeli set membaca daripada saya selepas saya bercerita di blog tentang ajar anak membaca. Ini benar-benar membuka dimensi baru buat saya. Rupanya pemasaran melalui blog sangat besar kesannya dan lebih diyakini. Tetapi jika buat blog sendiri secara individu tentu kesannya tidak sebaik apabila kita belajar. Sebabnya sebelum ini juga saya ada blog sendiri untuk jualan tetapi tiada pengunjung."
Singgah di blog beliau: http://norainidollah.blogspot.com/
Bagi yang berminat untuk mengikuti kelas ini: 
Hubungi saya
Facebook:https://www.facebook.com/dalilayusof
emel: dalilayusof86@gmail.com
SMS/whatsapp: 019-3559480
Berminat tak nak buat nasi arab di rumah, boleh jenguk ke pes nasi arab jenama al-bayt
Nak Tahu macamana nak belajar buat blog, belajar urus akaun hanya di rumah boleh lihat di Kelas Online
Nak Sewa kereta MPV dan Van, boleh jenguk ke Kereta Sewa MPV dan Van